sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tuubihuivi ja röyhelöhuivi frillalangasta

Ostinpa neljä kerää frillalankaa, kun halvalla sai. Viisivuotias halusi
E-H-D-O-T-T-O-M-A-S-T-I röyhelöisen frillahuivin, johon katsoin hyvin selkeän ja yksityiskohtaisen ohjeen youtubesta. Onhan se huivi pikkuneidille ihan kiva. Mutta sen tekeminen...nooh.. Ihan helppoa kyllä joo, vaikka lanka olikin koko ajan kiemuralla, mutta jotenkin ei tullut ihan itsetehty käsityö-fiilis vaan ennemminkin semmoinen einesolo. Mutta pääasia, että saaja tykkää ja kovasti tykkääkin. Ja huivin esittely sukulaisille poiki vielä joululahjatoivomuksenkin. :)

Röyhelöfrillahuivi


Itse halusin frillalangasta jotain pelkistetympää ja vähemmän röyhelöistä. Neuloin langasta tuubihuivin Jonna Hietalan ihanan Kerällä-kirjan tuubihuivin ohjetta mukaillen. Huivi on neulottu tasona pidennetyillä silmukoilla ja siihen on käytetty koko frillalankakerä. Eli seuraavanlaisesti:
1. Luo 12 mm:n puikoilla 10 silmukkaa.
2. Ensimmäisellä kerroksella neulo 1 oikein, langankierto, 1 nurin, langankierto. Toista tätä kerroksen loppuun saakka. 
3. Toinen kerros neulotaan oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin. Langankierrot pudotetaan puikoilta. 
4. Neulo ensimmäistä ja toista kerrosta vuorotellen, kunnes kerä loppuu tai huivi on haluamasi pituinen ja ompele tuubiksi lyhyiltä sivuilta. 

Huivi on nopsasti telkkarin edessä tehty. Se on kiva ulkotakin kanssa, mutta toimii myös sisähuivina paitojen kanssa. Tykkään. :)


Tuubihuivi frillalangasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti