torstai 10. lokakuuta 2013

Iltapalaaaaaah!


Vietettiin työntäyteinen, mutta rentouttava viikonloppu saippuoiden, kuorintojen ja rasvojen parissa. Ei siis missään kylpylässä loikoillen vaan kotikeittiössä joululahjoja tehden. Kaksitoista kiloa saippuamassaa ja muutama kilo rasvojen ja kuorintojen raaka-aineita muutti muotoaan kahdessa päivässä. Saippuapaja aloitettiin lauantai-aamuna aikaisin ja kun illalla lopetettiin, huomattiin, että eipä oltu käyty kertaakaan työskentelyn aikana vessassa (!!!) ja syöminenkin oli jäänyt yhteen mikroateriaan. Joten kun lauantaipäivä oli pulkassa, oli nälkä hirmuinen, kupla otsassa valtava ja alaselkä seisomisesta tunnoton. Niinpä, kun illalla makasin sohvalla, mies loihti pienen käskyn pyynnön saattelemana iltapalaa ja avasi pullon rentouttavaa juomaa.

Leipäset ovat esipaistettua ciabattaa, josta on leikattu muutaman sentin siivuja. Paistamisen jälkeen leipäsiivujen päälle on aseteltu seos, jossa on pieneksi pilkottua tomaattia, tuoretta basilikaa, sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria, sokeria sekä oliiviöljyä. Aineksia voi laittaa oman maun mukaan. Herkullista ja helppoa syötävää ja hyvää oli viinikin.

Lopuksi vielä esimakua tulevasta saippuapostauksesta. Kuvassa on pinkki saippua, jonka sisällä on suolasaippuakuutioita; vihreä huopasaippua; oranssi saippua, jossa on sisällä keltaisia saippuapaloja sekä alakulmassa hieman näkyvä sitrussaippua, jossa on merisuolaa ja raastettua limeä sekä sitruunaa. Mutta näistä ja monista muista saippuoista lisää tuonnempana. Halusin vain näyttää teille näitä jo vähän etukäteen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti