sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Laiskan leipurin keksitikkarit ja muita leipomuksia


Meillä vietettiin viikonloppuna iloisia 2v-synttäreitä. Aika oli hieman kortilla, mutta halusin kuitenkin leipoa ainakin kakun itse. Ensin ajattelin tehdä myös Kinuskikissan superhauskoja liikennemerkkikeksejä, mutta kun kaikkea ei olisi ehtinyt, sain ajatuksen. Siitä syntyi ehkä maailman nopeimmat keksitikkarit, joiden resepti on tämä: Domino tikun nokkaan ja tarjolle.


Näissä toimisi ehkä paremmin SuperDominot,
joissa on enemmän täytettä.
Nyt joutui hieman painelemaan puoliskoja kiinni,
jotta tikut mahtuivat väliin ja pysyivät kiinni. 

Kaiken lisäksi nämä maistuivat pienille synttärivieraille paremmin kuin aiemmin tekemäni kakkutikkarit. Joskus onkin ihan jees mennä siitä mistä aita on matalin (tässä tapauksessa ei kyllä tainnut olla aitaa ollenkaan...).

Kakun tein kuitenkin ihan pitkän kaavan mukaan oikaisematta, eli ihan oikeasti tuli upotettua kädet taikinaankin.
Kakkupohjan valmistin Kinuskikissan levykakkupohja-ohjeella. Hyvin onnistui, vaikka tein kolminkertaisen taikinan kerralla. Täytteenä on Kinuskikissan marjatäyte. Laitoin täytteeseen reilusti mustikoita, punaherukoita ja mansikoita, toiseen väliin lisäksi marjakerroksen ihan sellaisenaan. Suklaisesta kakkupohjasta ja kirpeän raikkaasta marjatäytteestä tuli varsin onnistunut yhdistelmä!

Leikkasin paperista auton muotoisen sabluunan, jonka avulla leikkasin kakkupohjista kolme levyä. Pintaan kermavaahtoa ja strösseleitä, renkaat ja ikkunan reunat muotoilin Kick-patukasta.


Sitten huomasin, että kakkupohjaa jäi aikamoinen kasa vielä yli. Eihän sitä mitenkään raaskinut pois heittää, joten painelin piparimuotilla kasan sydämiä ja päätin tehdä pikkuleivoksia.
Ohje:

2dl vispikermaa
2 riviä Fazerin mansikkasuklaata (tai oman maun mukaan jotain muuta suklaata)
2rkl vaniljakreemijauhetta
Suklaata koristeluun

Painele levykakkupohjasta piparkakkumuotilla esim. sydämen muotoisia paloja. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe sekä pieneksi rouhittu suklaa. Sekoita. Kostuta pohjat ja kasaa täytettä niiden päälle. Muista jättää puolet sydämistä kansiksi, eli laita täytettä vain puoleen sydämistä. Aseta loput sydämet kansiksi. Sulata suklaa ja koristele haluamallasi tavalla, esim. pursottamalla.
Tämänkin jälkeen kakkupohjaa jäi vielä yli ja sen laitoin pakastimeen, jos vaikka tekisin lopuista murusista joskus kakkutikkareita.

Ja hei, myös tikapuuvalaisin sai ensimmäistä kertaa juhlailmeen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti