keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Valokuvauskurssi, osa 1

Nyt alkoi sitten kauan odotettu kansalaisopiston valokuvauskurssi, joka on jatkoa viime syksynä käymäämme peruskurssiin. Ensimmäisellä tunnilla luokkaan astuessamme rimakauhu iski välittömästi, sillä kurssitoverit olivat hieman varttuneempia ja todella paljon kokeneempia (siis valokuvauksellisesti) kuin me. Epäilykset vahvistuivat, kun oli esittelykierroksen aika. Moni kertoi harrastaneensa valokuvausta kauemmin kuin meillä kummallakaan on ikävuosia...

Kurssi perustuu pääosin kotitehtäviin ja kurssilaisten ottamien valokuvien arviointiin. Ensimmäiset kotitehtävät saatiinkin heti ensimmäisellä kerralla. Kurssin lopuksi järjestetään kevätnäyttely (!!) ja jokaisen pitäisi ehdottaa sille aihetta. Toisena tehtävänä on kuvata itseään otsikolla "Minä itse". Lisäksi kurssin aikana jokaisen pitää kerätä omista arkistoistaan 20-60 ottamaansa kuvaa ja esitellä niiden kautta kuvaushistoriansa.

Jatkossa päivitämme tänne kuulumisia kurssilta ja ottamiamme kuvia, mikäli kotitehtäviltä ehdimme. Saattaa nimittäin olla niin, että vapaa-aikaa kirjoittamiseen ei jää, kun kurssikavereiden silmien eteen ei taida viitsiä ihan mitä vain kuvia viedä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti