tiistai 8. tammikuuta 2013

Kalenterin tuunausta

Olen tällä hetkellä hoitovapaalla ja muutamassa asiassa sen kyllä todellakin huomaa. Töissä ollessa olin mielestäni aika jämpti aikatauluista. Nyt mun ajanhallintakykyni on selkeästi heikentynyt - liekö harjoituksen puutetta kun noita menoja on tietty vain murto-osa töissä oloon verrattuna. Vai ihan vaan laiskuutta... Mutta oli miten oli, tästä on ihan oikeasti ollut jo haittaakin. Viime vuonna onnistuin pariin kertaan tuplabuukkaamaan menoni, kun en ollut kirjoittanut niitä mihinkään muistiin. Ja lähestulkoon joka kerta jouduin nolona soittelemaan kampaajalle milloinkas se mun aikani taas olikaan. Meidän perheessä on kyllä käytössä iso seinäkalenteri, johon kirjoitetaan kaikkien perheenjäsenten menot. Kun kaikki on kirjattu kalenteriin, arki rullaa aika kivasti. Mutta kun se kampaaja-aika pitäisi ensin muistaa kirjoittaa sinne isoon kalenteriin... Sitä kun ei voi tehdä etänä ja kampaajalta kotiin on niin kovin pitkä matka. Monta (sataa) uutta asiaa ehtii valtaamaan pään ennen kuin pääsee kotiin kalenterin luo.

Koska nyt vuoden alussa olisi oikein sopiva hetki ottaa itseään niskasta kiinni, päätin tehdä jotain kivaa motivoidakseni itseäni. Hankin kalenterin, ihan vain sellaisen halvan karvalakkiversion. Koska kaikki kalenterit ovat mun mielestä joko tylsiä tai muuten vain ei mun makuun, ajattelin tuunata tylsästä kalenterista oman näköisen. Sain joululahjaksi ihanan kirjan Eilispäivän aarteet, jossa näytetään miten päällystetään kovakantinen muistikirja kankaalla. Sinänsä kyllä ihan vanha ja kulunut idea, meikäläinen ainakin päällysteli kaikenlaisia kirjoja ja rasioita jo ala-asteella, mutta muistuipahan sekin kirjan myötä mieleen. Kirjan innoittamana kaivelin kangasarkistojani ja löysinkin vaikka kuinka monta ehdokasta kalenterin päällisiksi. Voi sitä valinnan vaikeutta! Muun muassa tällaisia oli ehdolla:
Päädyin ensin ehdottomaan lemppariini, eli Marimekon "Kippis"-kankaaseen. Liimasin sen kalenterin kanteen, kunnes tajusin kankaan olevan aivan liian ohutta. Toki saman päätelmän olisi voinut tehdä ennen liimaamista, mutta eipä tullut juuri mietittyä mokomia pikkuseikkoja. Liima tuli kankaasta läpi ja lopputulos oli ihan hirveä, suttuisia liimaläikkiä joka puolella. Siinä vaiheessa meinasi iskeä paniikki, että nyt mä pilasin koko homman. Mutta huh, onneksi kangas lähti vielä siististi irti kansista ja sain vielä tilaisuuden. Eipä sitten muuta kuin uusi yritys paksummalla kankaalla tällä kertaa. Ja hyvä tuli! Siitä miten tuo kestää käytössä ei ole mitään aavistusta, sen näkee sitten. Mutta jospas tänä vuonna tulisi kannettua kalenteria mukana ja jopa kirjoiteltua siihen jotain. Ja pääsinpähän Dymoilemaankin taas. :)
Huomasin muuten vasta kuvatessa, että tekstissä näyttäisi lukevan "PÄIVÄN PUUMAT 2013" vaikka oikeasti siinä kyllä lukee "PÄIVÄN PUUHAT 2013". Heh! ;)


2 kommenttia:

  1. Aiku hiano :) Olen pari kertaa yrittänyt siirtyä puhelimen kalenterin käytöstä tommoseen "oikeaan" versioon mutta suurin ongelma on se ettei se huutele laukusta että 10 min päästä pitäisi olla paikassa X.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kun tykkäät! :) Mä jätin puhelimen kalenterin käytön silloin, kun puhelimen vaihdon yhteydessä multa hävisi yhdessä silmänräpäyksessä kaikki kalenterimerkinnät. Eikä niitä saatu koskaan takaisin. Ja kyseessä oli vielä it-ihmisten moka, en edes itse säheltänyt niitä bittiavaruuteen. Silloin vähän kiukutti (melko kiltisti ilmaistuna) ja vannoin käyttäväni vastedes perinteistä paperiversiota. Yrittäköön vaan it-tuki siitä poistaa kalenterimerkinnät, ugh. ;)

    Mä ajattelin ratkaista tuon sun mainitseman ongelman tekemällä niiiiin kivan näköisen kalenterin, että tekee mieli ainakin kerran tunnissa ottaa se esille ja tarkistaa menot. ;)

    VastaaPoista