keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Pienen balleriinan koru

Kävin tyttäreni kanssa Helmien Talossa hieman täydentämässä tarvikevarastoa, kun se koruntekokärpänen tosiaan puraisi. Ihan kuin varasto mitenkään kipeästi täydennystä olisi kaivannut, mutta täytyyhän sitä hieman inspiraatiota käydä hakemassa. ;) Kotikaupungissani on Helmien Talon kivijalkakauppa ja siellä on kiva käydä hakemassa ideoita. Kaupassa on paljon valmiita koruja, joista voi katsella mallia eri värien ja tekniikoiden yhdistelemiseksi. Lisäksi siellä järjestetään erilaisia koruntekokursseja, jollaisella olen aikanaan itsekin käynyt. Helmien Talolla on myös verkkokauppa, joka löytyy täältä.

6-vuotias neiti sai valita itse mieluisiaan helmiä omaa koruaan varten. Valikoimassa oli hienoja helmiäisvärjättyjä puuhelmiä, joista löytyi mieluisia värejä tyttärelle (ja myös äidille, mutta niistä kerron sitten myöhemmin). Ja löytyipähän koruun laitettavaksi balettitanssija-riipuskin, juuri sopiva pienelle tanssijalle.


Tarvikkeet
Joustavaa nauhaa (itse käytän melko paksua silikoninauhaa)
Kahden kokoisia pyöreitä puuhelmiä
Tuplarengas
Riipus

Ohje
Leikkaa nauhasta reilu pätkä (pituus riippuu siitä, kuinka pitkän korun haluat tehdä)
Tee toiseen päähän solmu tai kiinnitä siihen esim. hiuspinni, niin helmet eivät valu nauhan toisesta päästä läpi
Pujottele eri kokoisia helmiä vuorotellen nauhaan
Kun koru on haluamasi pituinen, solmi nauhan päät yhteen - kiristä hyvin, sillä nauha venyy aina vähän käytössä! 
Voit laittaa solmuksi esim. kolme vetosolmua ja puristaa päälle tipan liimaa, jotta solmu varmasti pitää. Lopuksi voit vielä ujuttaa (lue: tunkea) solmun viereisen helmen sisään.
Kiinnitä tuplarengas helmien väliin haluamaasi kohtaan korua ja pujota riipus renkaaseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti