sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Käsikoru muoviputkesta


Törmäsin Helmien Talossa vieraillessani minulle täysin uuteen tuttavuuteen koruaskartelussa, nimittäin ohueen muoviputkeen. Myynnissä oli mustaa muoviputkea, johon voi pujottaa sisään esimerkiksi memoryvaijeria tai ihan tavallista koruvaijeria. Putki näkyy kuvassa tuossa alla. Tätä piti päästä heti kokeilemaan ja pikavauhtia valmistui tämä käsikoru (siis oikeasti, tämän nopeampaa korun tekeminen ei juuri voi olla).


Tarvikkeet
Memoryvaijeria
Muoviputkea
Tuplarengas
Riipuksia oman maun mukaan
(Kiinnityshelmiä 2kpl)

Ohje
Leikkaa memoryvaijerista sopivan pituinen pätkä (riippuu montako kierrosta haluat korun menevän ranteesi ympäri). Ota tässä kohtaa jo huomioon se, mihin kohtaan haluat vaijerin päiden tulevan. Voit joko jättää lenkit eri kohtiin korua tai kohdistaa ne samaan kohtaan (kuten kuvassa).
Pujota muoviputki vaijeriin ja katkaise
Käännä vaijerin päät lenkeiksi ja pujota vaijeria pikku matka takaisin putkeen (halutessasi varmista lenkkien pysyminen kiinnityshelmillä, itse tein niin)
Pujota haluamasi riipukset tuplarenkaaseen ja tuplarengas lenkkiin/lenkkeihin


Muoviputkea jäi vielä jäljelle ja sormeni syyhyävät kokeilemaan, miten sitä voisi käyttää esimerkiksi kaulakorussa, helmien välissä pieninä pätkinä. Ja tämä materiaali sopisi muuten mainiosti myös miehen koruun. Pitänee ottaa tarvikkeet taas esiin. ;)

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää todella jännittävältä! Itse olen innostunut ihan hullun lailla nahkakorujen tekemiseen, eikä innostukselle loppua näy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina kiva tunne, kun innostuu jostain eikä malttaisi odottaa että pääsee seuraavan idean kimppuun. :) Itsekin olen miettinyt nahkakorujen tekoa, materiaalia kun olisi valmiina kaapissa. Kävin kurkkaamassa tekemiäsi korviksia blogissasi, hienot! Ehkäpä itsekin innostun vihdoin kokeilemaan. :)

      Poista