keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lasipöytälevy ja rautalankataulu

Meillä on tumma mäntypuinen ruokailuryhmä, joka on kaivannut päivitystä jo pidemmän aikaa. Pöytälevy on ottanut paljon iskuja vastaan, etenkin lasten touhujen jäljiltä. Tumma pöydänpinta on ollut lisäksi jotenkin tunkkainen. Kun lattiakin on tuota samaa ruskean sävyä, on pöytäryhmä kaivannut valoa ja vaaleutta jossain muodossa. Vaaleiden ja värikkäiden pöytäliinojen pitäminen on osoittautunut kuitenkin melko mahdottomaksi, koska yhden ruokailukerran jälkeen liina menee sotkun takia vaihtoon tai joku kiskoo liinaa niin, että sekä liina että astiat menevät vaihtoon.

Miehen sisko suunnitteli taannoin pöydälleen lasilevyn hankintaa, mistä minäkin sitten innostuin. (Kiitos Liisa vinkistä!) Tilattiin karkaistu, valkoiseksi teipattu lasilevy pöydän pinnan suojaksi ja koristukseksi. Voikohan tätä kutsua tuunaamiseksi? No, ainakin päivittämiseksi. :) Aluksi pöytälevy häikäisi kirkkaudellaan, tuntui että se pomppasi silmille muusta sisustuksesta. Nyt kun siihen on tottunut, on lasipöytälevy osoittautunut todella käteväksi ja helpoksi mm. puhtaanapidon kannalta. Astiat (muovisetkin) näyttävät ylellisiltä ja kattaukset (arkiaamupalat) juhlavilta lasia vasten. Lisäksi pöytälevy on aivan loistava tausta blogivalokuvien ottamiselle - kaikki käsityöt näyttävät sen päällä hyvältä. :D


Pöydän päivityksen yhteydessä päivitin myös ulkovaraston tarjontaa. Sieltä muiden romujen alta löytyi lähes kymmenen vuotta sitten "Väännä rautalangasta" -kurssilla vanhaan ikkunankehykseen tekemäni taulu. Hiirenkakat lasista vain pois ja taulu sai kunniapaikan pöydän päädystä.

Mari

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Muistan vieläkin veriset sormenpäät tuon urakan jäljiltä, huh, mutta lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen.. ;)

      Poista