maanantai 25. elokuuta 2014

Projekti nukkekoti

Kesällä tuli pääsääntöisesti nautiskeltua mahtavasta kelistä, mutta jotain muutakin sentään tuli puuhailtua. Teimme tyttäreni kanssa kirpputorilta superlöydön, Lundby-nukkekodin hintaan 2,5€. Kunto tosin oli sen mukainen - tapetit repsottivat ja välioviin oli kirjoiteltu punaisella tussilla. Tämähän ei meitä haitannut, päin vastoin, juuri siksi me siitä innostuimme. Tässä tapauksessa toisen romu tosiaankin oli toisen aarre! :)

Vakaa aikomukseni oli päivittää blogiin kuvia vaihe vaiheelta kun sisäremontti etenee, mutta kuinkas kävikään. Innostuksen huumassa kaikki valmistui sellaista vauhtia, ettei siinä paljon blogitekstejä ehtinyt kirjoitella. Ennen ja jälkeen -kuvat sentään muistin ottaa, joten tässä ne nyt ovat.
Nukkekodissa tehtiin siis seuraavanlainen sisäremontti:

  • Tapetit ja lattiamateriaalit revittiin pois (lukuunottamatta makuuhuoneen ruusutapettia, joka oli hyväkuntoinen)
  • Siniset puolipanelit revittiin pois ja alta löytyneet valkoiset (jätskitikuista tehdyt) irrotettiin, putsattiin, maalattiin ja kiinnitettiin takaisin - osa korvattiin uusilla parempikuntoisilla
  • Ovet putsattiin kynsilakanpoistoaineella
  • Seinät tapetoitiin
  • Joihinkin lattioihin laitettiin muovimatto, keittiöön hopeanväristä tapettia ja kylpyhuoneeseen mosaiikkilaattaa (tästä puuttuu vielä sauma-aine, kyttäilen jos joltain tutulta jäisi tilkkanen yli)
  • Rappusten kylkeen liimattiin liitutaulutarraa, joten siihen voi piirrellä omia taideteoksia tai kirjoittaa viestejä

Seuraavaksi on vuorossa sisustustekstiilien ja huonekalujen tekeminen. En malta odottaa, että saan kutoa pienenpieniä mattoja, ripustaa verhoja, ommella koristetyynyjä jne. värikkäistä kangaspaloista. Tällä hetkellä huonekalut rakentuvat näppärästi legoista, pikkuhiljaa siirrytään osin pysyvämpiin ratkaisuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti