lauantai 31. toukokuuta 2014

Pullaa

Meidän perheessä tehtailtiin pullaa pitkästä aikaa. Koska molemmille lapsille piti saada omat taikinat vaivattavaksi, tehtiin tietenkin(?!) tuplataikina. No sitä pullaahan tuli sitten aika paljon, mutta onneksi osan voi laittaa pakkaseen ja loppujen syöntiin kutsua ystäviä avuksi. :)

Halusin kokeilla jotain muutakin kuin perinteisiä korvapuusteja ja Googlailin pulla-ohjeita. Kaavoihini kangistuneena en tiennytkään, että pullaa voi kieputtaa ja letittää vaikka kuinka monella tavalla! Laittakaahan vain Googlen kuvahakuun hakusanaksi "pullamalleja" niin johan on vaihtoehtoja. :) Kinuskikissan sivuilla on oikein pullamallistokin. Yritin tehdä sydämen mallisia puusteja tämän ohjeen mukaan, mutta uunissa kohotessaan sydämen terävä "nokka" ei pysynyt yhtään muodossaan eivätkä pullat uunista tullessaan enää juurikaan (lue: yhtään) muistuttaneet sydämiä. Mutta kivoja niistä silti tuli ja vaihtelua tavallisiin korvapuusteihin.

Tyttären toiveesta muutaman korvapuustirullan väliin levitettiin sokerin ja kanelin lisäksi myös mansikkahilloa. (Jos joku muukin innostuu tätä kokeilemaan, voin vinkata että hilloa ei kannata laittaa kovin paljon. Se nimittäin pursuaa kivasti rullausvaiheessa ja leviää ihan joka paikkaan...) Maku oli kuitenkin erinomainen ja meillä tehdään varmasti toistekin mansikkaisia korvapuusteja. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti