lauantai 3. toukokuuta 2014

Huulirasvaa!

Myöhästyneet hyvän vapun toivotukset kaikille! :) 
Vapun toivotukset tulevat vähän viiveellä, kun meidän perheeseen iski ankara vesirokko, jota yritetään kaikin keinoin taltuttaa. Mutta onhan elämää vapun jälkeenkin ja tässä tuleekin ei-millään-lailla-vappuun-liittyvä-postaus.

Muistatteko, kun kerrottiin syksyllä suunnitelmistamme valmistaa itse rasvoja ja saippuoita? Kyllä, noin puoli vuotta sitten. :) No, valmistuihan niitä kasapäin. Osa rasvoista ja saippuoista tuli omaan käyttöön ja osan jakelimme mm. joululahjoiksi, mutta niistä kirjoittaminen sitten jäi. Luomisen tuska postauksen suhteen on ollut aivan valtava, kun materiaalia on niin paljon. Mutta jos yritetään lähestyä aihetta tällä lailla pikkuhiljaa vähän kerrallaan. Aloitetaan siis huulirasvoista. 


Tarvikkeiden hankinnasta kerrottiin täällä. Rasvatarvikkeet tilattiin siis Pienestä Tuoksukaupasta, jonka sivuilta löydettiin myös ohje huulirasvoihin. Sivuilta löytyy ohjeita myös mm. kuorintojen, hoitoaineiden ja muiden rasvojen tekemiseen.

Ja rasvojahan oli aivan ihana ja todella helppo tehdä! Ilman aiempaa kokemustakin rasvat onnistuivat yli odotusten ja ovat hyvin käyttökelpoisia. Ja tuo mangoaromiöljy on aivan mahtava. Tulee mieleen ihan The Body Shopin mangovartalovoi ja vielä aidomman tuoksuisena, jos mahdollista.

Me käytimme alla olevaa Pienen tuoksukaupan ohjetta. Huulirasva syntyi helposti sekä on aivan ihanan tuoksuista ( ja -makuista). Rasva on melko kovaa, mutta pehmittyy käytössä ja huoneenlämmössä hyvin levittyväksi.

Huulirasva
  • 20g mehiläisvahaa
  • 40g kaakaovoita
  • 20g jojobaöljyä
  • mango aromiöljyä
Laita kaikki raaka-aineet paitsi makuöljy kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainesosat ovat sulaneet öljmäiseksi. Laita levy pois päältä, peitä kattila kannella ja anna olla jälkilämmössä 20min. Sekoita sitten huolellisesti makuöljy mukaan ja kaada metallirasioihin tai huulirasvahylsyihin (Kun meiltä loppuivat astiat, käytimme silikonisia sydämen muotoisia suklaamuotteja, jotka toimivat myös hyvin).  
Laita lopuksi astiat heti täytön jälkeen pakastimeen tai talvella ulos pakkaseen jähmettymään, sillä nopea jäähdytys estää rakeistumista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti