keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Virkkurin raitakori ontelokuteestaBuukattiin ihanasta Pitsi- ja Palmikko -liikkeestä seurueelleemme opastus korien virkkaamiseen ja samassa paketissa mukana tulivat kuteet ja koukut. Kätevää! Olin lainannut jo aiemmin kirjastosta Molla Millsin Virkkuri -kirjan ja halusin virkata kirjassa olevan raitakorin, mutta kuvallisesta ohjeesta huolimatta olin aivan kuutamolla ohjeen kanssa. Niinpä kirja kainalossa marssin kori-iltaan, jossa Pitsi- ja Palmikon Anu ja Laura opastivat tekemään korista juuri oikeanlaisen. Kiitos hyvästä opastuksesta, ilman teidän apuanne en olisi selvinnyt! :)

Ilta oli muutenkin tosi mukava, nautittiin leppoisasta meiningistä, hyvästä seurasta ja tuomistamme herkuista. Erityisen iloinen olin, kun pystyin esittämään mieltäni vaivaamaan jääneitä kysymyksiä virkkaamisesta (joita en oikein osannut edes sanoittaa :) ja sain niihin selkeitä vastauksia ja ohjausta kädestä pitäen. Mukana oli myös Vaalean Vihreää, joka tuossa taannoin muistuttelikin minua tästä postauksesta. ;)
Virkkurin ohjeen mukainen raitakori on tosi kiva tehdä, kun kaksivärisyys tuo virkkaamiseen vähän haastetta ja koriin raikasta ilmettä. Korista tulee mahtavan jämäkkä, kun laidoissa kulkee koko ajan kaksi kudetta. Tuo kuvassa oleva iso kori on Virkkuri-kirjan ohjeen mukaan tehty ja pienen korin suunnittelin itse isoa koria mukaillen. Siinä on kolme kiinteää silmukkaa aina yhtä väriä ja silmukoita yhdellä rivillä 29. Kori on virkattu spiraalina ja kerroksia korin laidassa on yhdeksän.


Virkkuri-kirjan innoittamana tein koreihin oman "tuotemerkkini". Ostin kangaskaupasta puuvillanauhaa, johon tein leimasimella tekstin. Sillä samalla, millä leimailin paketteja täällä. Sitten ompelin tuotemerkin muutamalla pistolla korien yläreunaan kiinni. Merkit tuovat koreihin jotenkin viimeistellyn vaikutelman. Eli jatkossa käsityö voi olla vaikka kuinka epäonnistunut, kun tuotemerkki viimeistelee tuotoksen kuitenkin siistiksi. :DPS. Pitsin ja Palmikon Anulla ja Lauralla on myös blogi. Käykäähän kurkkaamassa.


Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti