torstai 6. helmikuuta 2014

Kori vai kassi - vai kori ja kassi

Taidan säästää teidät Esteri-ontelokudehehkutukselta ja totean vain: huippukude! Nyt siitä syntyi korkea virkattu kori, jota voi käyttää myös kassina. Aiemminhan neuloin siitä korin, joka löytyy täältä.


Tarvikkeet:

  • 1 kg Esteri-ontelokudetta
  • nro 8 virkkuukoukku


Ohje:

Tee aloitussilmukka ja virkkaa siihen 6 kiinteää silmukkaa.

1. kerroksella virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa.

2. kerroksella virkkaa joka toiseen silmukkaan yksi ja joka toiseen kaksi kiinteää silmukkaa.

3.  kerroksella joka kolmanteen kiinteään silmukkaan virkataan kaksi kiinteää silmukkaa, muihin yksi, 4. kerroksella taas joka neljänteen kaksi ja muihin yksi jne.., kunnes haluttu korinpohjan koko on saavutettu. Minun korin pohjassani oli tuolloin 10 kerrosta ja pohjan halkaisija oli n. 28 cm.

Kun pohja on valmis, aloita pystyreunojen virkkaaminen. Työnnä virkkuukoukku silmukan takakautta jokaisen kiinteän silmukan varren ympäri ja virkkaa siitä kiinteä silmukka. Virkkaa sitten kiinteillä silmukoilla niin korkea kori kuin tuosta 1 kg:n rullasta tulee tai valitse korkeus mielesi mukaan. Oman korini korkeus ennen kahvoja on 38 cm ja kerroksia 28.

Jos haluat koriin kahvat, virkkaa *23 kiinteää silmukkaa, sen jälkeen 12 ketjusilmukkaa jättäen 8 kiintää silmukkaa väliin* ja toista* - * . Virkkaa seuraavat kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita. Viimeiselle kerrokselle ystäväni antoi loistavan vinkin eli virkkaa yksi kerros piilosilmukoita, jotka jämäköittävät korin reunan tukevaksi. Minulle uusi juttu, mutta kokeilen ehdottomasti seuraavassa korissakin!


Korin kokoneiskorkeudeksi tuli 41 cm.


Kori toimii myös kätevänä kassina,
jossa on helppo kaapata vaikka lelut
matkalle mukaan.

Viimeinen kerros on tehty piilosilmukoilla,
mikä vahvistaa ja jämäköittää korin reunaa.

Seuraava virkkaustyö ihanasta Esteri-kuteesta on jo tekeillä. En millään malttaisi olla virkkaamatta sitä, koska sen tekeminen niin mukavaa, mutta en myöskään haluaisi tehdä sitä, koska sittenhän se valmistuu.. Vähän niin kuin hyvän kirjan kanssa. Ei voi olla lukematta, mutta toisaalta ei halua lukea, koska sittenhän kirja loppuu... Ah, tätä arjen problematiikkaa. :D 

1 kommentti: