maanantai 10. helmikuuta 2014

Hernepussi - vai sittenkin riisipussi


Näitä on pitänyt tehdä jo niiiin pitkään. Kun sitten sain naapurilta saumurin lainaksi, ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Ja hauskintahan tässä on se, ettei näiden tekemisessä saumuria millään muotoa edes tarvitse. :) Ohjeita hernepussien tekoon löytyy netistä ja blogeista pilvin pimein. Minä katsoin vaikutteita Marian kässäkerho -blogista.

Päätin kuitenkin täyttää pussit riiseillä herneiden sijaan, koska riisi on pienempirakeisena mukavamman tuntuista omaan käteen ja ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että meiltä ei noin vain herneitä ruokavarastosta löydy. Ja se, mikä on riisipusseissa on erityisen hyvää, ne palvelevat leikkimisen lisäksi myös kylmä- ja lämpöpusseina kuten kauratyynytkin. Eli yksi pussi pakastimeen kolhujen varalle, yksi mikroon kylmiä käsiä lämmittämään ja loput leikkiin.

Ensin ajattelin tehdä hillittyjä mustavalkoisia, sisustukseen sopivia pussukoita, mutta sitten muistin, että nämähän onkin tarkoitettu lasten leluiksi eikä äidin silmiä hivelemään. Mutta samalla ohjeellahan voisi tehdä myöhemmin ison sohvatyynynkin, sitten äidin väreillä. ;)Tarvikkeet:
 • erilaisia kangastilkkuja
 • lankaa ompeluun
 • riisiä

Ohje:
 1. Leikkaa kankaasta  n. 12x22cm pala.
 2. Taita kangas oikeat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat.
 3. Taita kangas oikeat puolet vastakkain nyt niin, että ommellut sivusaumat ovat vastakkain.  Näin pussista muodostuu kolmionmallinen tetraedri. Ompele suora sauma siten, että siihen jää n. 2 cm:n täyttöaukko. 
 4. Käännä pussi oikeinpäin. Täytä pussi riisillä (tai herneillä tai makaroneilla) n. 2/3 pussin täydeltä. Voit käyttää täyttämiseen esim. suppiloa apuna. Ompele aukko käsin tai koneella kiinni.

Riisipusseilla on isompienkin kiva leikkiä
- vaikka jönglööraten.

2 kommenttia:

 1. ihania riisipusseja ja kivat värit! Pitäisi itsekkin tehdä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Pusseja on kiva tehdä, kun ne on niin helppoja ja valmistuvat nopeasti. Mutta se aloittamisen vaikeus... mulla kesti pari vuotta suunnitella tätä projektia ennen kuin sain aikaiseksi ryhtyä hommiin. :D

   Poista