keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Maailman maukkain ja mehevin banaanikakku

Banaanit olivat mustumassa ja kermaviilin viimeinen käyttöpäivä oli käsillä. Oli siis aika leipoa. Suosikkini kautta aikojen, kakku, jota on tarjoiltu niin arjessa kuin juhlassakin - ja aina syöty viimeistä murua myöten. Tämä on Se resepti, joka usein vaihtaa omistajaa ja julkaistaan nytkin yleisön pyynnöstä. :D Alkuperäinen ohje, jota olen hieman muokannut, löytyy Leivo herkkuja helposti -kirjasta, josta löytyy muitakin mainioita leivontaohjeita.

Mehevä banaanikakku kannattaa tehdä uunipannuun,
niin siitä saa leikattua kunnon kimpaleita.

Banaanikakku

100 g margariinia
3 munaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
4 kypsää banaania
1 prk (200g) kermaviiliä


  1. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä tai käytä juoksevaa rasvaa. 
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  3. Sekoita joukkoon jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri. 
  4. Soseuta banaanit. 
  5. Sekoita taikinaan sulatettu margariini, banaanisose ja kermaviili. 
  6. Paista kakkua uunipannulla uunin keskitasossa 200 asteessa n. 30-40 min.
  7. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Voisikohan tähän saada jouluista makua lisäämällä teelusikallisen kanelia, neilikkaa tai kardemummaa? Inkiväärikin voisi toimia hyvin… 

2 kommenttia:

  1. Vie kielen mennessään! Kiitos reseptistä - tämä olkoon ensimmäinen pahe kuntokuurin jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei enää montaa viikkoa.:) Tätähän voisi tehdä jo valmiiksi pakastimeen, niin pääsee heti nauttimaan... ;)

      Poista