tiistai 5. marraskuuta 2013

Lautasliinarenkaat paperinarusta

Kun syysloma oli ohi ja auto pakattu kotimatkalle, sain ihanalta anopilta vielä kotiin viemisiksi muutaman kerän paperinarua (kaiken muun käsityömateriaalin lisäksi :). Autossa sitten pyörittelin kerää kädessäni ja päätin virkata narusta tuikkukupin suojuksen. Autossa oli valittavana iso koukku tai vielä isompi, joten valitsin sen ison. Mitään lasikippoa ei mitattavaksi ollut, joten improvisoimaan vaan. Muutaman virkatun kerroksen jälkeen huomasin, että eihän tästä mitään ilman mittoja tule, siispä tuikkukuppisuojustekelettä purkamaan. Paperinarua on jotenkin hauska virkata, kun se tuntuu niin erilaiselta kuin lanka eikä veny, mutta sen purkaminen on kohtuullisen haastavaa hommaa. Eikä purkaminen oo mun juttu muutenkaan. Purkaessa sain kuitenkin villin ajatuksen. Mitäpä, jos kerrankin tekisin jotain, mitä oikeasti tarvitsen.

Uusi yritys siis. Virkkasin seiskan koukulla 15 ketjusilmukkaa ja yhdistin ne piilosilmukalla. Sitten kiinteitä silmukoita kolme kerrosta ja päättely. Tadaa. Lautasliinarankaat syntyivät yhdessä hujauksessa ja pääsivät heti käyttöön. Välillä näköjään kannattaa purkaakin, vaikka koville se otti.. :)4 kommenttia:

 1. Hitsit, huippuhyvä joululahjaidea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. …ja helppo ja nopea ja halpa ja tarpeellinen ja … ;)

   Poista
 2. Wau :-)! Minkä kokoisilla puikoilla nuo teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkasin nro 7 koukulla, mutta onnistuu varmasti pienemmälläkin enkä usko, että menee pieleen pikkasen isommallakaan, käsialasta toki riippuen. :) Ja onnistunee myös neuloen, kannattaa kokeilla, oli kiva tehdä noita! :)

   Poista