torstai 19. syyskuuta 2013

Tikapuuvalaisin


Uuteen kotiin muutto on aivan ihanaa. Mutta monia pulmia tulee ratkaistavaksi, kun vanhan kodin tavarat eivät kaikki käykään uuteen kotiin (tai niitä ei muuten vain halua enää esille). Meille päänvaivaa tuotti ehkä eniten ruokapöydän päälle tuleva valaisin. Tila on melko suuri, avara ja valaisin on keskeisellä paikalla, joten halusin siihen jotain vähän näyttävämpää ja erilaista. Ajattelin, että joko hankitaan tilaan joku todella hieno design-valaisin tai tehdään jotain itse tuunattua ja uniikkia. Arvaatte varmaan kumpaan päädyttiin?

Kaikki lähti siitä, kun luin kampaajalla istuessani lehteä (en muista enää mikä lehti se oli) ja siinä se oli, täydellinen ratkaisu meidän pieneen valaisinpulmaan. Lehdessä esitellyssä kodissa oli ripustettu ruokapöydän päälle vanhat tikapuut ja niiden ympärille kieputettu koristevalosarjaa. Aivan mahtava idea! Kaiken lisäksi meillä oli juuri sopivat vanhat tikapuut odottamassa autotallin nurkassa, että jospa niille joskus keksittäisiin jotain kivaa käyttöä.Tästä se idea lähti.
Kuva on siitä lehdestä, jota en nyt muista
(pahoittelut, kuvan laatu on tosi huono)


Tuumasta toimeen. Ihan ensin maalasin tikapuut valkoisella maalilla, sillä ne olivat olleet aikanaan ilmeisesti maalaustikkaina ja täynnä kaikenlaisia maaliroiskeita. Kiinnitin ne kattoon rautakaupasta metritavarana saatavalla kettingillä. Mietin vaihtoehtona myös paksua köyttä, mutta päädyin kuitenkin kettinkiin. Ruokapöydän päälle piti saada kunnolla valoa, joten pelkät koristevalosarjat eivät olisi riittäneet. Aikamoisella tuurilla löysin heti ensi etsimältä juuri sopivat (ja edulliset) valkoiset valaisimet, joissa oli valmiina tuollaiset "kahvat", joista ne vähän tuunailemalla sai roikkumaan tikapuihin. Tässä kohtaa iso kiitos miehelleni, joka näppäränä hoiti kaikki ne työvaiheet, joista en itse selviytynyt ja keksi hyviä ratkaisuja miten ideani saa toteutettua käytännössä. :)


Tällainen sitä tuli.
Aika hieno, vaikka itse sanonkin. :)

Lopuksi kieputin vielä hopeapallo-valosarjaa tikapuiden ympärille ja näen jo nyt silmissäni, miten valaisimen ulkonäkö muuttuu kausittain. Jouluksi voi ripustella erilaisia valosarjoja ja koristeita, ehkä silkkinauhaa, keväällä ulkoa poimittuja kukkia, juhliin serpentiiniä ja mitä milloinkin.

Mielelläni kuulisin, mitä kaikkea TE tuohon ripustaisitte tai kieputtaisitte? Kaikki ideat ja vinkit otetaan vastaan ja parhaat pääsevät ehkä toteutukseenkin! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti