tiistai 28. tammikuuta 2014

Virkattu matto


Näitähän on joka paikassa eikä meillä ollut yhtään. Halusin siis virkata maton vessaan. Luin ohjeen, luin uudestaan, yritin, en ymmärtänyt mitään. Onneksi anoppi oli noheva, opetteli virkkaamaan ja auttoi (=opetti kädestä pitäen :). Alkuperäinen ohje löytyy Kauhavan kangasaitan sivuilta täältä klik. Mattoa piti hieman pienentää meidän minivessaan tuosta alkuperäisestä koosta (oman mattoni halkaisija on 72 cm, kun tuon alkuperäisen ohjeen 105cm), joten lopetin virkkaamisen, kun matto oli lähes oikean kokoinen meidän vessaan ja reunaan virkkasin ketjusilmukkalenksut, joihin virkkasin vuorotellen 10 kiinteätä silmukkaa ja seuraavaan 10 pylvästä. Tämä reunus oli muuten appiukon keksintö. Ei hassumpi idea mieheltä, joka ei ole koskaan virkannut. :)


On muuten tosi hyvä matto vessaan. Pehmeä paljaalle jalalle, pysyy hyvin paikoillaan ja on helppo pestä. Kutistuikin juuri sopivaksi ensimmäisessä pesussa. :)

4 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Valkoinen on ihana väri, vaikkakin arka, mutta onneksi pikkuinen matto on helppo heittää pesukoneeseen. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä rakastan valkoista ja kodintekstiilien vesipestävyys on meidän perheessä aivan ehdoton juttu! Enkä nyt puhu pelkästään lasten sotkuista... ;)

   Poista
 2. Hei! Rupesin kattelee tämän maton ohjetta, mutta sivua ei enää löytynyt...onko sulla tallessa tän maton alkuperästä ohjetta?

  VastaaPoista
 3. http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/2016/Virkattu_Juhannusruusu_matto_2607_2016.pdf

  VastaaPoista