perjantai 10. tammikuuta 2014

Vuohenjuustopiirakka


Illanistujaisiin tarvittiin suolainen piirakka. Löysin kauniista ja inspiroivasta Pata porisee -blogista herkullisen tomaatti-vuohenjuustopiirakan ohjeen, jota hieman sovelsin ja muokkasin ainemääriä.

VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

Pohja:
Pyöreä suolaisen piirakan piirakkapohja (Myllyn paras, pakaste) 

Täyte:
3 punasipulia
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl ruokosokeria
200 g vuohenjuustoa (President)
1 rasia kirsikkatomaatteja
(kuivattua) timjamia


Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi siivuiksi. Paista sipulisiivut öljyssä pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä (ehkä n. 15 min). Alenna lämpöä ja lisää balsamiviinietikka ja sokeri. Sekoita ja kypsennä hilloketta vielä n. 20 minuuttia. 

Kauli valmis piirakkapohja pellille kuin pitsa. Asettele piirakkapohjalle ohueeksi viipaloidut vuohenjuustokiekot. Laita juuston päälle punasipulihilloke ja niiden päälle poikittain halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele täytteen päälle timjami. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on hyvän värinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti