lauantai 21. joulukuuta 2013

Piimälimppu

Yleisön pyynnöstä laitan tämän superherkullisen ja erittäin helpon piimälimpun ohjeen nyt jakoon. Ohje on otettu talteen Kotivinkin joululehdestä jo jokunen vuosi sitten. Tämä leipä sopii mielestäni erinomaisesti sekä graavilohen että joulukinkun kanssa herkuteltavaksi ja tätä on myös kiva viedä tuliaisiksi, varsinkin näin joulun alla. Ja vielä ehditte hyvin leipomaan limppua joulupöytäänkin! Leipä on muuten parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä ja se sopii hyvin myös pakastettavaksi.



Ohje:
6dl täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauhoja)
2dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
1dl pellavansiemeniä
2dl auringonkukansiemeniä
2tl soodaa
2tl suolaa
(1dl rusinoita tai sultaneja, itse en välitä laittaa näitä)
1l piimää
2dl siirappia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Yhdistä piimä ja siirappi.
Lisää jauhoseos piimä-siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Voitele kaksi pitkulaista leipävuokaa ja kaada taikina niihin.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 1 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti