tiistai 6. lokakuuta 2015

Villasukat vauvalle

Hei vaan, täällä ollaan taas!

Pitkä aika on vierähtänyt viime blogikirjoituksesta. Arki on kuljettanut mukanaan sellaista vauhtia, ettei siihen ole juuri koukkuilujuttuja mahtunut. Näin syksyn tullen kuitenkin iskee aina into neuloa jotain, joten sen johdosta tänne blogiinkin syntyi taas esiteltävää. Mikä sinä muuten onkin, että joka vuosi syys-lokakuun vaihteessa tulee pakottava tarve tarttua kutimiin? Käykö muillekin niin? Työllä ei ole mitään väliä, kunhan pääsee jotain neulomaan. Tänä vuonna sattui erittäin sopivasti niin, että tyttären luokkakaverille syntyi pikkusisko ja hän halusi viedä vauvalle jonkun pienen lahjan. Yhdistin näppärästi lahjatarpeen ja neulomishimoni ja sen tuloksena syntyivät elämäni ensimmäiset vauvan villasukat. :)

Villasukat ylipäätään ovat aina kiehtoneet minua, mutta jostain kumman syystä olen saanut aikaan melkoisen monet varret, mutta en kovinkaan monia kokonaisia villasukkia. Tällä kertaa käytin hieman aikaa selvittääkseni, olisiko kantapään kutomiseen muita (helpompia) vaihtoehtoja. Löysinkin tiimalasikantapään ohjeen, joka osoittautui erittäin helpoksi tehdä. Luulen, että villasukkia (ihan kokonaisia) syntyy jatkossa hieman tiuhempaan tahtiin, sillä tuolla ohjeella kantapää sujuu leikiten. Suosittelen tätä ohjetta kaikille, joita perinteisen vahvistetun kantapään kutominen tökkii!

Näistä villasukista tuli tällaiset söpöliinit. Ohjeen nappasin täältä (vihreät joustinneulesukat).


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet palannut jälleen koukuttamaan itseäsi ja muita tänne! Tervetuloa takaisin!

  Ei se oikea villasukan kantapääkään ole vaikea. Jahka seuraavana kerran tavataan, niin lupaan sen neuvoa...

  Jään innolla odottamaan seuraavaa päivitystä! Sillä KYLLÄ, syksyn pimeät illat ajavat koukkujen ja puikkojen pariin... Jos vaikka uusia vinkkejä ja ideoita taas saisin täältä!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa Kirsi, tulen mielelläni oppiisi! Minulle on kyllä yritetty tuota oikeaa kantapäätä ennenkin opettaa, mutta eipä vain ole oppi tarttunut. ;) Aloitin muuten jo seuraavankin villasukkaprojektin, mutta koska arvelen sen valmistuvan melko hitaasti (varsinkin kun yksi huivikin on kesken) niin täytynee keksiä jotain nopeampaa päivitettävää tähän väliin.

  Mutta tätä se minun koukusta koukkuun meininki oikeastaan on, sillä uusi asia vie mukanaan joskus jopa ennen kuin edellinen ehtii valmistua! Eikä siinä mitään, pääasia että nauttii silti siitä tekemisestä. :)

  VastaaPoista