sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Herkullinen omenapiirakka


Viikonlopun suunnitelmiin kuului kauan odotettu urheiluviikonloppu kavereiden kanssa toisessa kaupungissa. Uusia lajeja, hotelliaamiainen, hyvä seuraa, rattoisa illanvietto... Mutta. Toisin kävi, kun viisaudenhammas rupesi oireilemaan, se piti kiireellisesti poistaa ja lääkärin tuomio oli liikuntakielto.

Kotona oli sitten hyvä syy käydä omenasadon kimppuun. Täytyi ihan tarkistaa, ettenkö vielä ole postannut tätä suosikkiomenapiirakkareseptiäni, joka hakee herkullisuudessaan ja helppoudessaan vertaistaan. Syksyisin omenapiirakkareseptejä tulee ja menee, mutta tämä kuohkea ihanuus pysyy. Piirakka on kiva tehdä lasten kanssa ja se on mieheni ehdoton suosikki. Ohje on Martta-lehdestä ja sitä kutsutaan Pula-ajan piiraspohjaksi sen ainesosien vuoksi. Piirakkaan ei mm. tule ollenkaan rasvaa. Piirakka toimii kaikilla makeilla täytteillä ja kun kaksinkertaistat sen, saat pellillisen piirakkaa. Korvaan usein puolet sokerista ruskealla ruokosokerilla, jolloin piirakkaan tulee ihana karamellisoitunut maku.

Omenapiirakka

pohja:
3 dl piimää
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja

pinnalle:
omenalohkoja
kanelia
raesokeria

1. Sekoita pohjan aineet keskenään.
2. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
3. Lado pinnalle omenaviipalee, ripottele kaneli ja raesokeri.
4. Paista uunista riippuen kiertoilmalla 175 asteessa n. 15 min.
5. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Herkullista piirakka on myös sellaisenaan.


2 kommenttia:

  1. Testasin. Hyvää tuli! Ja helposti. Kiitos tästä reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistui! Kyllä ne Martat tietää hyvän päälle. ;)

    VastaaPoista