tiistai 4. helmikuuta 2014

Sitruunamuffinit

Silloin, kun 5-vuotias haluaa mieluummin leipoa kuin leikkiä häitä Lego friendseilla, barbeilla tai millä hyvänsä muilla hahmoilla, tarjoukseen kannattaa tarttua! Toiveena oli leipoa sitruunamuffineita. Hyvä ohje löytyi Raision keittokirjan sivuilta täältä, jota sitten hieman muokkasin. Herkullisia, kuohkeita ja helppoja!


Sitruunamuffinit
10-12 kpl

Ainekset:
1 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta, 
esim. Flora Culinesse (tai 100 g margariinia)
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua 
(tai appelsiinimehua, 
jos pidät makeammasta kuorrutteesta)

Pinnalle:
strösseleitä

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, sitruunamehu ja hunaja. Vatkaa taikinaan loput jauhoseoksesta.
  4. Annostele taikina silikonisiin tai paperisiin muffinivuokiin. Jätä 1/3 kohoamisvaraa.
  5. Paista uunin keskitasolla 12-15 min. Jäähdytä ennen koristelua.
  6. Sekoita tomusokeriin mehua vähän kerrallaan, jottei kuorrutteesta tule liian löysää. Valuta kuorrute lusikalla muffinien päälle. Koristele strösseleillä.
Kauniita näinkin...


...mutta upeita näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti