maanantai 30. syyskuuta 2013

Superherkullinen ja -helppo maustekakku

Valittiin tässä eräänä iltana iltasatua yhdessä lapsukaiseni kanssa. Prosessi ei yleensäkään ole kovin nopea ja tuona iltana se tuntui kestävän ja kestävän. Ehdin siinä selailla muutaman kirjan läpi, kunnes käteeni osui kirjastosta lainattu Disneyn Nalle Puh ja leipuri-Kani -kirja. Sadun lisäksi kirjan takaosassa oli muutama leivontaohje, jotka vaikuttivat kiinnostavilta. Erityisesti Tiikerin maustekakku kuulosti houkuttelevalta (ja helpolta ja lisäksi kaikki aineet löytyivät kaapistani), joten iltasatua lukemaan, lapsi nukkumaan ja äiti leipomaan. 

Turha tässä varmaan avautua sen enempää siitä, että tämä maustekakku on sarjassaan ensimmäisiä leipomiani, mutta maustekakkuja olen syönyt ja useita. Ja tästä kakusta tuli kyllä tosi hyvä! Ainekset vain sekoitetaan, joten kakku onnistuu ilman sähkövatkainta ja on tosi nopea tehdä. Kakku on munaton, joten allergikotkin kiittävät. Maustekakusta tuli maukas, kuohkea ja herkullinen. Kakun kera kotiin levisi ihana pipareiden tuoksu, joten jouluaikaan valmistautuminen tai joululahja/kortti-askartelut onnistuvat hyvin maustekakun kera. Ja täytyy vielä selvennykseksi todeta, että Tiikerin maustekakulla ei siis ole mitään tekemistä tiikerikakun kanssa vaan Nalle Puhin Tiikerin.

Mainittakoon vielä, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olen löytänyt lastenkirjaosastolta hyviä leivonta- ja ruoanlaittokirjoja. Kun muutin pois lapsuudenkodistani, minulla oli vuosikausia kovassa käytössä Mummo Ankan -keittokirja, jossa oli Ankkalinnan asukkaiden leivonta- ja ruokaohjeita. :)


Tiikerin maustekakku:
1 prk kermaviiliä
1 dl siirappia
1 dl sokeria
100g voita tai margariinia
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia

1. Sekoita kermaviili, siirappi ja sokeri keskenään.
2. Sekoita toisessa astiassa jauhot, sooda ja mausteet.
3. Lisää jauhoseos kermaviiliseokseen ja kaada joukkoon sulatettu rasva. Sekoita.
4. Kaada valmis taikina jauhotettuun rengasvuokaan ja paista n. 30min 175-asteisessa kiertoilmauunissa.

Halutessasi voit ripotella valmiin kakun päälle tomusokeria.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

2 kommenttia:

  1. Resepti on nyt testattu ja äärimmäisen hyväksi havaittu! Ja mikä parasta: helppo tehdä!

    KIITOS siis uudesta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että maistui! Näitä perheenäidin hyväksi havaittuja pikareseptejä on kiva laittaa jakoon. :)

      Poista