Varmaan helppo arvata, että minulle kävi eilen juurikin näin. Luin uusinta Kotivinkkiä ja siellä oli puolen sivun verran juttua avokadoista. Meidän keittiöön avokadot ovat löytäneet tiensä vasta hiljattain ja supertrendikäs avokadopasta on toki kokeiltu (ja erittäin herkulliseksi havaittu). Ehkäpä juuri uutuudenviehätyksensä vuoksi jutun yhteydessä ollut avokadosalsan resepti kolahti niin, että sitä piti saada heti.
Iltapalaksi meillä syötiin siis oliivi- ja valkosipuliöljyillä valeltua uunipatonkia, jonka päällä oli reilu kerros avokadosalsaa. Superherkullista! Ensi kerralla varmaan grillataan broileria ja syödään salsaa sen kanssa lisukkeena. Varmaa on, että tämä herkku päätyi meidän perheen ruokalistalle pysyvästi. :)
Ja tässä vielä ohje, niin pääsette muutkin herkuttelemaan. :)
Kuutioi avokado ja 2 tomaattia.
Lisää puolikas punasipuli hienonnettuna.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
Sekoita ja tarjoa leivän päällä (esim. uunipatonki, joka on valeltu öljyllä).
Sopii myös tarjottavaksi paistetun broilerin, pihvin tai kalan lisäkkeenä.
Näyttääpä herkulliselta, nam! Aivan voi avokadon maun tuntea suussaan.. :) Taidanpa kokeilla lähiaikoina. Laittaisitko vielä salsan ohjeen tekstiin, niin myös Kotivinkittömät pääsisivät nauttimaan herkusta?
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPoistin edellisen kommentin, koska se oli tullut tuplana. ;) Ehkä se kertoo siitä, kuinka herkulliselta salsa todella näyttää ja kuinka kovaa makunystyräni sitä vaativat..:)
Poista